dissabte, 9 de novembre del 2013

Gaudim del mite de Sísif per aconseguir una Catalunya independent

Canta Raimón:
Quan creus que ja s’acaba,
torna a començar,
I torna el temps dels monstres
que no són morts,
I el silenci fa niu en la vida,
fa niu en les coses...

Sísif no canta, però pateix el mateix mal.  A l'infern, Sísif és obligat a empènyer una pedra enorme pendent amunt per un vessant costerut, però abans d'arribar al cim de la muntanya la pedra cau muntanya avall i Sísif ha de tornar a començar de nou, des del principi.
Nosaltres, diàriament, som Sísifs: ens desvetllem, vestim, rentem, fem el cafè, anem a la feina, treballem, sortim de la feina, anem a fer encàrrecs, tornem a casa, dormim, ens desvetllem, vestim, rentem, fem el café, anem a la feina treballem, sortim de la feina, anem a fer encàrrecs, tornem a casa, dormim, ens desvetllem... I en algun moment de lucidesa, normalment quan sona el despertador, diem: quan creus que ja s’acaba torna a començar...
Sisifegem, tot esperant que aquesta vegada aconseguirem pujar la pedra fins arribar al cim de la muntanya i que no rodoli pendent avall. Alguns esperem que ens toqui la primitiva, altres arribar a la jubilació, altres morir-nos... Algú però, pot afirmar que tot acaba definitivament amb la mort? No continuarem fent el Sísif eternament?
De fet, el dubte és el culpable de tot. Va ser el dubte qui va fer esclatar l’ou còsmic primigeni, l’Univers, el Big Bang i les infinites possibilitats van començar a desenvolupar-se corrents com a llamps, cap a l’infinit i més enllà. D’ençà, alguns diuen que potser farem el Sísif fins el Big Crunch. Els més pessimistes però, diuen que això del Big Bang i el Big Crunch no són més que estats transitoris en l’etern i infinit pèndul de les inspiracions i expiracions de Brahma. Llavors, tindrien raó en Raimón, en Sísif i el protagonista del dia de la marmota.

Mentre no tinguem la certesa de la nostra finitud, plantejat un etern ser i estar, aprofitem per gaudir de la vida i dediquem-la a fer realitat els nostres somnis. Per començar, proposo que ens hi posem amb tota la nostra energia, ambició, valentia i fe per aconseguir que el nostre país sigui un estat lliure i independent el 2014. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada