dimecres, 21 de desembre del 2011

Paradoxa!!

Situem-nos en el futur. A partir del moment en què els motors de les naus interplanetàries s’apropin a la velocitat de la llum, podrem començar a patir casos de paradoxes importants.
Un home farà els estudis d’astronàutica i trobarà feina a qualsevol empresa de transport interplanetari. Un cop col·locat, amb el pa assegurat, la genética li imposarà cercar parella i reproduir-se. Tindrà cinc fills, doncs l’espai demana futurs colonitzadors.
En un dels habituals viatges de feina veurà la posibilitat d’abandonar la dona i les criatures, de les quals n’està fins al capdamunt, doncs una cosa és la genética i l’altra la pau d’esperit (de fet, com bon navegant, li ha fet el salt a la dona un munt de vegades i ha anat escampant la seva llavor arreu). Com aquell qui no vol la cosa, quan arribi al planeta Kripton, en lloc de tornar decidirà aceptar de transportar un cargament fins a l’infinit i més enllà, prop del núvol de Magalhães.
Ho té clar, ho fa amb tota la mala intenció del món. Pensa: quan torni, la meva dona haurà mort de vella i em podré casar de nou.
A la base espacial de Nova Catalunya coneix un científic setciències amb el cervell destarotat que acaba d'inventar la màquina de viatjar en el temps. S'hi anima i, per provar, se'n va a veure el seu rebesabi, a Sant Pere de Torelló, a l'època d'en Franco. No coneix ningú, es troba una mica despistat i en un carrer del poble troba una noia que li fa el pes.  Li fa la cort, la qual cosa emprenya molt el noi que també la pretèn. Tenen una baralla, aquest, treu el Ganivet d’escapçar pollastres i li fa un tall a la iugular, amb tan bona puntería que, en dos minuts, el camioner galàctic ha buidat els 5 litres de sang i mor auto-anestesiat.
Automàticament, com si assistissim a un visionat de diapositives, veiem que un munt de gent , relacionat parentivament en diversitat de graus amb el camioner galàctic, ubicats en diferents indrets i tempus del’Univers, es començen a desintegrar davant la mirada atónita dels qui els envolten. 
És la paradoxa, un fenòmen  que es convertirá en habitual d’aquí uns anys. Les conseqüències serán demolidores. Grans homes de ciencia, cuiners de renom, pobres de solemnitat, desapareixeran i , amb ells, totes les seves creacions, accions, pensades, pudors i somriures.
I és que el continu espai-temps té aquestes coses, tant seves. Ara, entendreu perquè algunes vegades es cauen les cases, els avions, hi ha terratrèmols, inundacions, crisis econòmiques, guerres, etc. Són les tràgiques conseqüències de la Paradoxa, monstre sense aturador quan els fenòmens que se'n deriven progressen cap al futur a velocitat de neutrí.
De moment però, sembla que hem tingut sort. Som aquí, penjant aquesta historia d’internet. Sembla que aquell o aquells que pengen de nosaltres en el futur, encara no n’han provocat cap, de paradoxa. Tammateix, no us amoïneu, sols és qüestió de temps.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada