dissabte, 28 de desembre del 2013

Quan la psicopatía es vesteix de culta veritat

El ramat d’amants aprenents de Goebbels, Hitler i Mussolini que poblen el Govern d’Espanya i els seus mitjans de comunicació afins no paren de bramar contra l’adoctrinament a què s’està sotmetent, mitjançant les escoles publiques catalanes, TV3 i els mitjans de comunicació catalans en general, els nens i nenes catalans contra Espanya, la cultura i la llengua espanyoles.
Des de les tribunes polítiques, des dels diaris, ràdios i televisions raonen i expliquen als bons espanyols:  els nens catalans són independentistes perquè se’ls educa i condiciona perquè ho siguin, se’ls explica una història d’Espanya tergiversada i falsa i se’ls inculca l’odi contra tot allò que sigui espanyol.
Això que s’explica com un fet real no és altra cosa que, malgrat la lògica del capsigrany que ho defensa, un raonament  barroer, fluix, una teoria feta amb fonaments tant poc sòlids com les cases feta amb sorra a la platja o els castells amb fum al cel.
Convido qualsevol amant de la veritat objectiva  a estar-s’hi unes hores, qualsevol dissabte o diumenge, prop d’una parada informativa de l’ANC . Allà podran viure l’enquesta en directe. De qui rebrà més suport, empatia, complicitat, quan els faci propaganda sobre els beneficis que li significaria una Catalunya independent?

Els més entusiastes, els trobarà entre els catalanoparlants de més de setanta anys, aquells qui van patir en pròpia carn la fi de la guerra, la prohibició de parlar en català i de manifestar públicament res que tingués olor, color, sabor, a Catalunya. Aquesta gent, obviament, no va poder ser adoctrinada a l’escola ni als mitjans de comunicació. Va fer tots els estudis en llengua espanyola, en el període de major potència del règim, època de lloança de las “rutas imperiales” i les “montañas nevadas”.

En segona posició trobarà el grup dels catalanoparlants i castellanoparlants d’entre setanta i quaranta-cinc anys, els  qui encara vàrem rebre l’educació en castellà, encara ens van fer estudiar la FEN (Formación del espíriut nacional), encara ens varen obligar, els primers anys d’ensenyament, a cantar el “Cara al Sol” abans de començar les classes. Curiosament, aquí ens barregem catalanoparlants i castellanoparlants, doncs aquells anys van servir a molta gent per descobrir que la manca de llibertats nacionals, drets  polítics i misèria econòmica tenien el mateix origen, la mateixa arrel:  el nacional-catolicisme, també conegut com a nacional-sindicalismo, en resum, el franquisme.

Curiosament, aquells  qui es troben a la franja d’edat entre els quaranta i els vint-i-cinc anys, aquells qui van començar a rebre, ja sigui cap al final de la etapa escolar, ja sigui cap a l’inici,  l’ensenyament en català, van viure el naixement del diari Avui , de TV3, són els qui, en general, comparativament, fluixexen més a l’hora de donar suport als ideals nacionals. Són els qui s’apropen menys a la parada, els menys interessats pel tema. Potser els preocupen qüestions més quotidianes, potser estan criant fills, intentant estabilitzar la feina i no relacionen una cosa amb l’altra?

Els menors de vint-i-cinc anys, en canvi,  són majoritàriament independentistes, defensen una Catalunya independent, socialment justa i solidària.
És clar! diran, els doctes capsigranys amants de l’Espanya “Una, grande, libre”. Són els qui han estat escolaritzats en català, han mamat més TV3 i han sentit més música catalana! Aquesta és la prova!

Doncs van molt errats. Els joves independentistes d’ara són fills del segon grup, aquells qui no van poder estudiar en català. Són fills dels qui encara van haver d’aguantar quan s’adreçaven en català (una badada com una altra) a algun espanyolista convençut,  respostes com: “Non compren pa” (el pèssim francès va inclòs en la pronuncia de l’espanyolista convençut; també el mal anglès i la impossibilitat de que parli correctament altra llengua que no sigui “Español”). 
Aquest joves independentistes són fills dels qui van rebre dels  seus pares el dolor de sentir-se vençuts i humiliats com a poble, de suportar contra la seva voluntat la imposició de la cultura dels vencedors.
Aquest és el veritable adoctrinament: el voluntariós adoctrinament de pares a fills que els habitants d’aquesta terra anomenada Catalunya hem mantingut durant 300 anys, d’ençà de 1.714. I aquest adoctrinament l’hem continuat malgrat i, potser per això,  la nostra situació ha empitjorat amb cada ocupació militar, bombardeig, i atac a la nostra identitat.
És un adoctrinament meticulós, d’aquell qui se sent vençut però no ha estat convençut, perquè  la derrota solament ha estat militar, però ha estat vençut moralment, culturalment, justament ni racionalment. És una derrota dolorosa però poc convincent, especialment quan els vencedors són aquells qui criden “Viva la muerte”, “abajo el progreso”.

L’adoctrinament, senyors capsigranys d’Espanya (ja siguin espanyols de dretes o espanyols d’esquerres, que sembla que van del bracet) ha estat fet de pares a fills, l’únic recurs que ens ha restat als catalans, vells i nouvinguts, per mantenir vives les idees, els somnis de democràcia, la llibertat dels individus, dels pobles, davant la intolerància feixista i centralitzadora.
Estan equivocats, senyors, la culpa no és de l’escola pública catalana, ni del diari Avui, ni de TV3. La culpa ha estat d’uns pares que estimen els seus fills tant com la seva terra,  la seva cultura, la seva nació. Per molt que tanquin escoles, televisions, aprovin decrets llei  sense consens, no ho podran impedir mentre siguem vius.
Tal com van dir els assetjats de 1.714, els catalans serem lliures o morts.