dimecres, 1 de novembre del 2017

Tossudament alçats







Confiem, esperem, no defallim, creiem en nosaltres.
Saludo amb alegria les noves dades del CEO d'aquest 31 d'octubre, recull de les opinions de la "tercera onada 2017".

Visc en una comunitat humana  de la què em puc sentir orgullós, segons denota la mitjana del Centre d'estudis d'opinió. 
Això no em lliura de sentir vergonya, pena, fàstic, pel que pensen i fan una part dels elements de la meva comunitat. Tampoc en deslliura de sentir arcades quan llegeixo les informacions que intenten fer-me arribar alguns dels mitjans de comunicació que empastifen els nostres kioskos. Em repugna quan els enemics de la llibertat ens acusen amb falsetats. No estem lliures de sofistes, de fariseus ni saduceus, sobretot quan penso que tenim empresonets dos líders d'organitzacions civils per haver tingut la gosadía d'ajudar-nos a ser lliures.

Malgrat tot, la mitjana és per damunt de la que trobem a casa dels nostres veïns espanyols. Perquè tenim el CEO i la informació que se'n desprèn em fa estimar la nostra societat, la nostra Nació:

Visc en un País per al qual el principal problema és la relació de Catalunya amb Espanya (48,9%) Be, ens adonem de la causa principal de tots els nostres problemes! 
Ens interessa la política, no en defugim, sabem que no es pot confiar en la Justícia espanyola, no tenim cap confiança tampoc en el "Gobierno de España", ni molt menys en la Monarquía, tampoc en l'exèrcit ni en la "Policía nacional" ni en la "Guardia Civil".
La informació del CEO també explica que no confiem en l'Església, ni en la Banca i tampoc en el Tribunal Constitucional.
En definitiva, sabem distingir entre honrats i corruptes, entre bona gent i mala gent, entre sincers i hipòcrites. I, una qüestió important, especialment en els temps que estem vivint: estem satisfets amb la nostra vida actual.
Políticament ens situem del centre cap a l'esquerra i, entre espanyolisme i catalanisme, majoritàriament ens sentim "Catalans que vivim a Catalunya"  i molt pocs "Espanyols que viuen a Espanya"
A la gran pregunta, "vol que Catalunya esdevingui un Estat independent"? responem que Sí un 48,7%, No un 43,6% i "no sap no contesta un 7,8%

El dia 21 de desembre hi haurà novament eleccions. El "Gobierno de España" pensa que després d'havernos fet passar per tot el que ens ha fet passar  darrerament i, a 8 setmanes encara dels comicis, tindran temps de treballar per aconseguir que els hi donem el vot, que renunciem a la nostra llibertat de decidir ser lliures.
Però el CEO no els dóna la raó. Ens diu que som una societat diferent, que, en general, com a mitjana, no sóm com la resta d'espanyols.

Per tant, guanyarem una altra vegada, aquesta encara amb més claretat que el 27 de setembre del 2017 i el "Gobierno de España" haurà de negociar. Perquè ara sí, ara tot el Món sap que hi ha un indret, en el nord-est de la península ibèrica que es diu Catalunya i que els seus habitants, majoritàriament volen ser un Estat independent, perquè són diferents d'Espanya.
I això, fins fa molt poc, no ho sabien. I tots els catalans que hen sortit a l'estanger en tenim constància. Quan ens demanàven d'on èrem, nosaltres tots cofois responíem "I'm catalan". I ens miraven amb cara confosa fins que afegiem, "Barcelona". Ah!, Barcelona, "Lovely, Barcelona"! Sabien de Barcelona per les Olimpiades, pel Barça, pel Messi, per la Sagrada Família. De Catalunya potser els sonava que era una regió d'Espanya...
Ara però, arran de les darreres manifestacions de l'onze de setembre i, especialment de les imatges de l'1 d'octubre i de la proclamació de la República per part del nostre President, tothom sap que existim com a Poble, que som una Nació i que volem ser un Estat independent.
També saben que tenim presos polítics, que el nostre President ha hagut de marxar a l'exili perquè el "Gobierno de España" el vol tancar a la presó. Ara sabem qui som. I si ara guanyem les eleccions tindrem arguments per obligar España i el Món a escoltar-nos.
Algún membre del Gobierno de España diu que si guanyem i volem ser independents ens tornaran a aplicar el 155. I entrarem en un bucle infinit, sense sortida, que... No, no s'ho creuen ni ells.

El CEO ens ha de donat arguments per confiar, per continuar tossudament alçats, per continuar fent feina, per guanyar-nos el futur.
Els quadres de més avall són realitats i una possibilitat de com podrien anar els resultats de la consulta del 21 de desembre. Si tots hi anem, si continuem treballant amb confiança.


Eleccions 27 setembre 2015
% Nombre
Nombre de votants 100,00 4.130.196
Partits favorables a la independència 47,61 1.966.508
Partits no favorables a la independència, inclòs CSQP 47,85 1.976.453
Suma 3.942.961
Nuls, en blanc 4,53 187.235
Total 100,00 4.130.196


Enquesta CEO OCT 2017
Nombre de vots 100 4.130.196
A favor de la independència. 48,7 2.011.405
Contraris a la Independència. 43,6 1.800.765
Suma 3.812.171
No sap, no contesta 7,8 322.155
Total 100 4.130.196


Queda el dubte d'aquest 7,8% no definit que podria decidir el resultat. Si utilitzem les dades obtingudes en el referèndum del 1 d'Octubre, aquestes ens poden ajudar a situar part d'aquest grup en un o altre lloc.
El total de vots a favor de la independència recollits l'1 d'octubre va ser de 2.044.038. Si donem per bo aquest nombre, es redueixen els indecisos.


Referèndum  1 octubre i dades del CEO
Votants 2015 100,00 4.130.196
Vots recollits a favor del SI 49,49 2.044.038
Contraris a la independència segons dades del CEO 43,60 1.800.765
Suma 3.844.803
Fracció que continuariem sense definir 6,91 285.393
Total 4.130.196


Aquesta conjectura es basa en nombre de votants reals, els de la darreres eleccions autonòmiques. Per tant, és un nombre prou fidel a la realitat. Són el nombre de votants amb un percentatge de participació del 74,95%, el més alt mai registrat en una consulta electoral.
El nombre de vots favorables a la independència és el nombre de vots recollits en el referèndum del dia 1 d'octubre, un nombre real, tant real com els cops rebuts pels votants en l'intent de la Policía espanyola per impedir-ho.
El nombre de vots contraris a la independència també són reals, són els que s'obtenen de la enquesta del CEO convertint el 43,6 que aquesta ofereix en nombre de vots respecte dels votants del 27 de setembre de 2015.

Aquesta situació dóna com a resultats:

El percentatge de votants és del 74,95% (els 4.130.196 del 27-S). Per tant, compleix amb totes les normes i convencions internacionals per validar el resultat.

Guanyaría el Sí a la independència amb un 49,49% Per tant, també quedaría internacionalment validat.

Solament resta l'ombra del 6,91, però és molt improbable que tot aquest 6,91 es decideixi íntegrament pel No. Solament que un 1,51% d'aquest grup d'indecisos es decanti cap al Sí, aquesta opció obtindrà el 51% i no hi hauria cap discussió possible. La independència hauria guanyat.

PD: El famós tema de Catalunya sí que es pot-Podem-Podemos queda resolt amb aquests càlculs perquè en el cas de les eleccions del 27-S-2015 els he sumat al No. En el cas de l'enquesta del CEO es parla de percentatges i no de grups polítics, El mateix que en el cas de les dades del referèndum.